Krop Sind Balance

Fodpleje

En fodplejebehandling starter med et dejligt blødgørende fodbad med urtesalt. Dine fødder vurderes og der beskæres hård hud, hælrevner og evt. ligtorne, derefter slibes huden. Negle klippes, renses op, slibes, evt. nedgroede negle afhjælpes. Behandlingen afsluttes med negleolie og en creme som passer til netop dine fødder. Under behandlingen giver jeg individuel råd og vejledning om dine fødder. Det kunne være ift. Øvelser, creme, negleolie, og såler.

Du kan forkæle dig selv med tilkøb til din fodbehandling fx lakering af tånegle, fod og underbensmassage, og/eller parafinbehandling af dine hænder.

Den sunde fod: Der er god blodforsyning til fødder og tæer, puls, kapillærrespons, behåring på tæerne, lige tæer med mellemrum, storetåen er størst. Fine svangbuer, og to tværbuer som holder knoglerne oppe, og stabiliserer foden. De hjælper som støddæmpning ved gangafvikling og forebygger foddeformiteter.Nedsunken forfod: 80% af os alle har nedsunken forfod. Det kan skyldes arv, over/undervægt, tunge løft, gået meget på hårde gulve, høje sko eller traume. Tværbuerne er nedsunket og foden ses bredere og der er mindre plads i fodtøjet. Fedtpuderne er klemt op mellem knoglerne, det gør at man går på knoglerne, hvilket er meget smertefuldt. På trykstederne kan der opstå hård hud og udvikling af ligtorne. Vejledes i øvelser herfor og evt. en sål med pelotte.

Ligtorn: opstår når huden vedvarende belastes for tryk, pres og friktion, som gør at huden producerer flere hudceller og til sidst vokser en hård "torn" lignende kegle ind i huden, hvor den kan give smerter og irritation. Ligtornen beskæres og evt anbefales en aflastning.
Hælrevner: opstår ofte pga fodtøjet som slår mod din hæl, en ubehandlet hård hud som slår revner. Revnerne beskæres og en fed creme anbefales.

Neglesvamp: er den hyppigste neglesygdom. Neglene ses som misfarvede, fortykkede og kan lugte. Her klippes så meget af det angrebne negl af som muligt. En negleolie anbefales som er antibakteriel og giver neglen næring. Hvis svampen er helt oppe ved neglebåndet, henvises til lægen, som kan give receptpligtig medicin derfor fx medicinsk neglelak.